Follow our Facebook , Twitter & Instagram to get update about on New Product & Latest Product

Madu Gurun Arab

Madu Gurun Arab

Madu terbaik dan ubat pertama di dunia . Madu lebah yang didapati dari gua-gua di gurun pasir tanah arab, yang diamalkan oleh para Nabi sebelum nabi kita Muhammad S.A.W, termaktub dalam Al-Quran dan Hadith. Madu ini juga merupakan ubat utama yang digunakan oleh IBNU SINA.

Doktor pertama di dunia sebagai rujukan ahli medik. Berkesan mengubati 1001 penyakit luaran mahupun dalaman yang ringan mahupun kronik. Juga sebagai antibiotik luarbiasa serta pembina stamina tubuh manusia.Madu gurun ini diambil dari gua-gua di bukit-bukit gurun pasir tanah kehidupan para Nabi ALLAH Sulaiman, Salleh, Ayyub, Syuib, Daud, Hud dan lain-lain lagi yang bukan mudah untuk didapati begitu sahaja (bukan madu ternak).

Keistimewaan madu ini tidak sama dengan madu-madu lebah lain di dunia kerana permakanannya sudah merupakan ubat-ubat penyakit. Bungan dan Buah Dom yang tidak terdapat di dunia lain kecuali di kawasan ini *terdapat di dalam riwayat Nabi Sulaiman a.s.

 

BUNGA & BUAH KURMA - mempunyai 27 hikmah sebagaimana diceritakan di dlm Al-Quran surah Maryam.

BUNGA HABBAH SAUDA (bijirin hitam) - kelebihannya terdapat di dlm Hadis Nabi.

BUNGA BARSIM - merupakan makanan utama unta, binatang tunggangan yg terkenal kuat, mampu mengangkat bebanan 3 hingga 5 kali berat tubuhnya. 

BUNGA ZAITON - berkhasiat untuk kulit

BUNGA & BUAH TIN, BUNGA BIJAN, BUNGA POKOK SABIR (JADAM) 

Pokok yang tersebut di atas ini adalah pokok-pokok yang tahan walaupun kekurangan air ianya masih tumbuh. Dari itu nilai zat-zatnya yang kuat dan tinggi inilah yang menyebabkan khasiat madu gurun ini yang terbaik malah boleh dikatakan berpuluh kali ganda daripada madu-madu yang lain didunia, yang mesti kita akui. Madu Gurun ini tidak perlu disimpan di dlm peti sejuk mahupun menggunakan bahan -bahan pengawet(penahan), malah Madu Gurun ini digunakan sebagai bahan anti karat yang tidak rosak walaupun beribu-ribu tahun, Hanya hindari (jaga) daripada serangga atau semut kerana ia adalah makanan yang manis dan lazat.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

Product Tabs

  • Views: 1415
  • Product Code: Madu Gurun Arab
  • Availability: 1
0 Product(s) Sold
  • RM 130.00
  • Ex Tax: RM 130.00

Tags: MADU