Follow our Facebook , Twitter & Instagram to get update about on New Product & Latest Product

5 Batang Madu Natural Stick

5 Batang Madu Natural Stick

1. Pelembap Muka

Madu adalah sebagai pelembap semula jadi, bermakna ia menarik kelembapan dari udara ke dalam kulit dan untuk memastikan ia dikekalkan dalam lapisan di mana ia diperlukan paling untuk menembusi, penghidratan tahan lama.

Cuba: Sebarkan satu sudu teh madu mentah yang bersih, kulit kering, dan biarkan duduk selama 15-20 minit. Bilas dengan air suam-suam kuku.

2. Pembersih liang kotor

Enzim dalam madu mentah menjelaskan kulit dan liang yang jelas dan bersih. Plus, sifat-sifat antibakteria madu dan jojoba atau minyak kelapa juga menghalang pembentukan bakteria yang boleh membawa kepada ketidakseimbangan kulit dan jerawat.

Cuba: Kacau satu sudu madu mentah dengan minyak dua sudu jojoba atau minyak kelapa sehingga campuran adalah konsisten disapu. Memohon untuk membersihkan, kulit kering, dan urut perlahan-lahan dalam gerakan membulat, elakkan kawasan mata anda. Bilas dengan air suam-suam kuku.

3. Membuang sel kulit mati

Madu dimuatkan dengan antioksidan, enzim, dan lain-lain nutrien yang menyuburkan, membersihkan, dan kulit hidrat. Baking soda, sementara itu, adalah kekotoran secara semulajadi lembut yang membuang sel-sel kulit mati, yang membolehkan sel-sel baru muncul untuk memberikan wajah yang berseri-seri.

Cubalah: Campurkan dua sudu makan madu dengan satu sudu baking soda. Splash kulit anda dengan air, kemudian perlahan-lahan gosokkan campuran di muka atau badan anda dalam gerakan membulat. Bilas dengan baik.

4. Merawat parut

Madu dikatakan untuk mencerahkan kulit, dan sebatian anti-radang dan anti-bakteria yang membantu untuk mengurangkan penampilan parut dan meningkatkan penyembuhan dan pertumbuhan semula tisu. Ciri-ciri penghidratan madu dan minyak kelapa atau minyak zaitun juga akan membantu memulihkan sel-sel kulit, manakala biasa, mengurut lembut akan meningkatkan peredaran untuk membantu pemulihan kulit dan perolehan sel.

Cuba: Campurkan satu sudu teh madu mentah dengan minyak kelapa satu sudu teh atau minyak zaitun. Sapukan pada kawasan yang terjejas, dan urut dengan hujung jari anda dalam gerakan membulat selama satu hingga dua minit. Letakkan tuala kecil yang panas di atas permukaan kulit dan biarkan duduk sehingga sejuk. Ulangi setiap hari.

5. Rawatan Jerawat

Madu mengandungi sifat anti-bakteria dan anti-kulat yang menghalang bakteria yang boleh menyebabkan jerawat. Ciri-ciri anti-radang akan menenangkan kemerahan dan kerengsaan.

Cuba: Sapukan dab madu mentah ke kawasan yang terjejas, dan duduk selama 10-15 minit. Bilas dengan air suam-suam kuku.

6. Mandi Berendam

Madu bukan hanya menghidratkan; antioksidan akan membaiki kulit dan melindunginya daripada oksidatif dan kerosakan alam sekitar.

Cubalah: Campurkan dua sudu heaping madu mentah dengan satu cawan air panas sehingga dibubarkan. Tambahkan ke tab air panas, dan rendam.

7. Pelembap kutikel

Madu mentah dimuatkan dengan nutrien dan enzim untuk menyuburkan dan menyembuhkan kulit, dan ia sebagai pelembap semula jadi, bermakna ia menarik kelembapan ke dalam kulit. Keadaan minyak kelapa dan melindungi, manakala asid asetik dalam cuka cider epal melembutkan kulit dan baki keras pH untuk pertumbuhan yang sihat.

Cuba: Campurkan satu sudu teh madu dengan satu sudu teh cuka epal cider dan satu sudu teh minyak kelapa. Gosokkan ke atas setiap kutikel, dan biarkan duduk lima hingga 10 minit, kemudian bilas.

8. Perapi Rambut

Enzim dan nutrien dalam madu mentah memberikan bersinar rambut kusam tanpa berat ke bawah. Minyak kelapa menembusi batang rambut kepada keadaan dan licin kulit luar dan memberi helai anda kilau yang anda mengidamkan.

Cubalah: Campurkan satu sudu madu mentah dengan dua sudu minyak kelapa. Memohon dengan teliti untuk bahagian bawah dua pertiga daripada rambut lembap, bermula di hujung dan bekerja sehingga. Mari duduk selama 20 minit, dan bilas dengan baik.

9. Shampoo Booster

Ciri-ciri pelembap madu membantu mengawal dan mengekalkan kelembapan pada rambut, ditambah madu dikatakan untuk mengukuhkan folikel rambut untuk pertumbuhan yang sihat.

Cuba: Campurkan satu sudu teh madu dengan jumlah yang murah bersaiz syampu kegemaran anda. Cuci dan berbuih seperti biasa, dan bilas dengan baik.

10. Rambut Penyerlah

The oxidase enzim glukosa dalam madu perlahan-lahan mengeluarkan hidrogen peroksida, bahan yang dikenali untuk mencerahkan warna rambut.

Cubalah: Campurkan tiga sudu madu dengan dua sudu besar air. Memohon untuk membersihkan, rambut lembap, dan biarkan duduk selama satu jam. Bilas dengan baik. Memohon mingguan untuk hasil yang terbaik.

11. Rawatan selaran matahari

Madu mengembalikan penghidratan kepada lapisan paling dalam matahari terdedah kulit dan kedua-dua madu dan lidah buaya mengandungi kuat anti-radang untuk menenangkan kulit terbakar dan pemulihan bantuan.

Cuba: Campurkan satu bahagian madu mentah dengan dua bahagian aloe tulen gel lidah. Sapukan pada kulit terjemur.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

Product Tabs

  • Views: 722
  • Product Code: 5 Batang Madu Natural Stick
  • Availability: 3
0 Product(s) Sold
  • RM 5.00
  • Ex Tax: RM 5.00

Tags: MADU